Send your comments and suggestions on the website to
webmaster@toastmasters77.org

Welcome from the District 77 Officers for 2015-2016

Group photo of District Officers

Welcome from the 2015-2016 District Officers!

District Officer Training was held Saturday, July 13, in Montgomery.

Why Attend Club-Officer Training?

Here are 9 good reasons

By Shelia Spencer, DTM

Photo of Club Officer Training

I always look forward to our district’s bi-annual club-officer training sessions, and am surprised if I see any empty chairs. There are so many good reasons to attend these events!

However, when I speak to individual club officers, I sometimes hear indifference or reluctance to take advantage of this wonderful resource. Instead of, “of course, I’ll be there!” I hear, “Oh, I used to go to those when I first joined, but I don’t need training anymore.” Or “Why bother? I have the manual, isn’t that enough?”

For the benefit of current club officers, their area governors and anyone thinking about serving on their club’s executive board in the future, here are some reasons to attend your next mid-year training:

Read More

Upcoming Division TLIs

Below are the agendas we would like each Division to use for the upcoming summer TLI sessions. Please note we have Trio members and past District Governors covering the main sessions at all of the TLIs.

Edgar Bork
District Program Quality Director

DIVISION B (July 18, start time 8:30 AM):

8:30 AM: A brief introduction, preview and administrative opening (no more than 15 minutes and does not include registration).
8:45 AM: Revitalized Education Program Update (30 minutes)
Chief Ambassador Judith Kidd, DTM
9:15 AM: Building a Healthy Team (50 minutes) TBD
10:05 AM: Ten minute Break
10:15 AM: Leading the Club to Success (with emphasis on developing a Club Success Plan) (50 minutes)
D77 PQD Edgar Bork, DTM
11:05 AM: Five minute break
11:10 AM: Officer Break Out sessions (50 minutes each, running concurrently)
12:00 PM: A brief summary and closing (no more than 15 minutes)
12:30: Adjourn

DIVISION C (July 24, start time 5:30 PM):

5:30 PM: A brief introduction, preview and administrative opening (no more than 15 minutes and does not include registration).
5:45 PM: Revitalized Education Program Update (30 minutes)
Chief Ambassador Judith Kidd, DTM
6:15 PM: Building a Healthy Team (50 minutes)
D77 CGD Tammy Keeley, CC, ALB
7:05 PM: Ten minute Break
7:15 PM: Leading the Club to Success (with emphasis on developing a Club Success Plan) (50 minutes)
D77 PQD Edgar Bork, DTM
8:05 PM: Five minute break
8:10 PM: Officer Break Out sessions (50 minutes each, running concurrently)
9:00 PM: A brief summary and closing (no more than 15 minutes)
9:30 PM: Adjourn

DIVISION D/E (August 1, start time 8:30 AM):

8:30 AM: A brief introduction, preview and administrative opening (no more than 15 minutes and does not include registration).
8:45 AM: Revitalized Education Program Update (30 minutes)
Chief Ambassador Judith Kidd, DTM
9:15 AM: Building a Healthy Team (50 minutes)
D77 CGD Tammy Keeley, CC, ALB
10:05 AM: Ten minute Break
10:15 AM: Leading the Club to Success (with emphasis on developing a Club Success Plan) (50 minutes)
PDG Sharon Johnson, DTM
11:05 AM: Five minute break
11:10 AM: Officer Break Out sessions (50 minutes each, running concurrently)
12:00 PM: A brief summary and closing (no more than 15 minutes)
12:30: Adjourn